среда, 26 ноября 2014 г.

Як керівництво «Укрпошти» торгує тухлими продуктами


Протухнула ковбасу, оселедець та інші продукти не першої свіжості продають тепер листоноші. Їх змушують це робити. Керівництво їх штрафує, якщо вони не приносять достатні суми грошей у касу. Якщо погано торгує - позбавляють премії. У селі роботи немає, і листоноші тримаються за свої місця за всяку ціну. Вони не хочуть, але змушені працювати на злочинну схему.
Схему впроваджують нинішній гендеректор «Укрпошти» Михайло Паньків та його комерційний директор Василь Веселий.
«В Черкаській області товаром пошти завалені, поштарям набридло його продавати. Літом на велосипедах з сумками продуктів та газет, а зимою ще тяжче, хто на санках везе хто пішки. Термосумок не бачила в жодного поштаря, та й у відділеннях холодильників немає. А якщо відділення поряд з магазином то навіщо людям купувати дорожче на пошті? Крім продуктів ще й посуд завозять, а якщо тарілка тріснута чи побита то свої кревні платять поштові працівники. В них зарплата не така вже й велика щоб тратити на непродану ковбасу та інші товари які не купують. Хтось наживається а вони крайні», - розповіла поштарка з Черкащини.
Така система діє по всій Україні.
Сьогодні на «Укрпошті» існує жорстка централізація торгівлі та від генеральної дирекції на регіональні дирекції йде чітка установка, чим їм торгувати і, головне, З КИМ. Прибутковість дирекцій падає, зате особисті прибутки тандему Паньків-Веселий стрімко підвищуються. Дивного тут нічого немає, оскільки у вартість реалізованого товару закладається відсоток їхнього заробітку (від 20 до 30%), плюс Веселий змушує продавати по селах прострочені товари, навіть доводили плани.
Ще один вид заробітку для тандему Паньків-Веселий полягає в відкатах. Постачальникам, які не входять в коло їх бізнес інтересів, призначена такса за повернення платежів від 5 до 15% від суми товарного кредиту.


Материал пришел в рубрику "Прислать SKELETa"


SKELET-info

Комментариев нет:

Отправить комментарий