среда, 27 января 2016 г.

Аваков може стати головним з "кришування" рейдерства



Міністра, який втратив довіру, намагаються залишити у владі для виконання особливих елітних замовлень.

Заява прем’єр-міністра Арсенія Яценюка щодо ймовірного обмеження повноважень міністра внутрішніх справ насправді є намаганням залишити Арсена Авакова у владі, попри наявність у Верховній Раді необхідної кількості голосів для його відставки.

Такий висновок можна зробити, проаналізувавши певні сумнівні моменти діяльності очільника МВС.

Насамперед йдеться про незадовільну якість реформи Національної поліції, яка має всі шанси стати провальною.  За політичним шоу, придатним для масових обговорень, приховується створення особистих загонів "бойовиків" для вирішення "приватних завдань" верхівки МВС.

Зокрема, багато питань викликає призначення першим заступником голови Нацполіції Василя Паскала, який свого часу відповідав за переслідування учасників Майдану та мав би підпадати під люстрацію із забороною обіймати посади в органах державної влади.

Читайте також: Бізнес-група Авакова не платить податків за видобутий газ – ЗМІ
На цьому тлі доречно згадати й гучний скандал щодо бійців колишньої третьої роти київського "Беркуту", які майже у повному складі пройшли атестацію для вступу до лав Національної поліції. Колишні "беркутівці", які розганяли Євромайдан, сьогодні служать у Нацполіції та її територіальних підрозділах, зокрема, у Поліції охорони – новоствореному Департаменті охорони.

Нагадаємо, саме Поліція охорони причетна до спроби силового рейдерського захоплення Житомирської кондитерської фабрики "ЖЛ", у якій були задіяні начальник Департаменту поліції охорони генерал Сергій Будник та керівник Управління поліції охорони в Житомирській області Ігор Товкач.

Провівши паралелі із заявою щодо причетності міністра Авакова до рейдерської схеми із захоплення ТДВ "ЖЛ", яку в ефірі каналу "112-Україна" зробив на початку січня Ігор Бойко, голова наглядової ради підприємства, можна дійти висновку, що діяльність Поліції охорони спрямована насамперед на "владнання" конфліктних питань економічного характеру для високопоставлених замовників.  Статки людей, які замовляють подібні "послуги", дозволяють фінансувати цю діяльність належним чином.


ua1.com.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий