четверг, 14 декабря 2017 г.

Рейдери продовжують тероризувати через Комісію Мін’юсту агропідприємства Київщини


Господарство «Колос» з Кагарлицького району Київської області стало черговою жертвою рейдерства, у якої через Комісію з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації намагаються відібрати корпоративні права. Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнської аграрної ради (ВАР).

Скаржник ― колишній власник підприємства, який заявляє, що 2014 року після продажу «Колоса» не знав, що більше не є власником даного господарства. Він просив Комісію скасувати рішення держреєстратора про зміну учасника СТОВ «Колос» від 2014 року, і, незважаючи на явні порушення процедури, чиновники задовольнили скаргу.

Як повідомив співвласник «Колоса» Андрій Шишацький, скаржник не міг не знати, що він продав свої корпоративні права у 2014 році, оскільки після першого продажу він ще кілька разів купував і продавав частки в цьому підприємстві від імені свого фермерського господарства.

«Коли ми надали Комісії всі ці нотаріально завірені документи про купівлю-продаж, а крім того, ще й рішення з підписом скаржника про призначення його директором даного підприємства у 2015 році, Комісія сказала, що має вірити тому, що написано у скарзі, і не розглядатиме інші аргументи й спростування слів скаржника, бо вона не є судом», ― сказав Шишацький.

Постраждалий аграрій також повідомив, що його колеги з Кагарлицького району, господарства «Віскар-Агро» та «Агробізнес», також підозрюють скаржника у причетності до спроб скасувати договори оренди на їхній земельний банк, які сталися у листопаді цього року. Тоді Комісія без будь-яких законодавчих підстав вирішила прийняти до розгляду ідентичні скарги щодо цих підприємств з однаковим набором фактичних помилок та з порушенням можливих строків для подачі скарги.

«Ми вважаємо, що діє та сама рейдерська група, оскільки адвокат, що виступає від імені скаржників, як у разі "Віскар-Агро" й "Агробізнесу", так і в нашому випадку, ― це один і той же, і він відмовляється називати своє ім’я та посаду журналістам», ― розповів Шишацький.

Юристи підтверджують, що Комісія задовольнила скаргу щодо «Колоса» з явними порушеннями. Так, Комісія надіслала скаргу фактичним власникам «Колосу» 5 грудня, хоча засідання відбулося 4 грудня, а закон вимагає надіслати ці документи за день до розгляду. Комісія не має розглядати скарги, які подані пізніше 60 днів з моменту прийняття рішення держреєстратором або з моменту, коли скаржник дізнався про порушення його прав. Крім того, питання про порядок передачі корпоративних прав ― це виключно судовий спір, який не повинен перебувати в компетенції Комісії.

«Причина історії "Колосу" криється в явних ознаках корупції. На встановлення справедливості потрібен буде час, за який корпоративні права на компанію можуть вже бути продані комусь іншому, і тоді розв’язання проблеми для власників "Колосу" ускладниться», ― зауважив партнер Юридичної фірми ОМП, керівник юридичного напрямку служби корпоративної безпеки ВАР Кирило Левтеров.

Комментариев нет:

Отправить комментарий