четверг, 30 августа 2012 г.

Война за землю в Вышгороде

29  серпня 2012 року у Вишгородському районному суді Київської області відбувся попередній розгляд судової справи за позовом депутата Вишгородської районної ради Юрія Левченка, який просить визнати  нечинним  рішення Вишгородської районної ради Київської області № 237 – 18 – VІ від 17.05.2012 «Про затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок».
17 травня 2012 року Вишгородська районна рада шляхом фальсифікації за безцінь оцінила  угіддя Сухолуччя, та землі які перебувають в оренді у родичів високопосадовців-"регіоналів" – сина голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюка та дружини заступника голови КОДА Олександра Москаленка. Територію загальною площею в 42,7606 гектарів оцінили в середньому по 25163 гривень за гектар, попри те, що одна сотка заповідних земель на березі Дніпра у Вишгородському районі коштує до 5 тисячі доларів.


Голова райради Олександр Носаль влаштував фальсифікацію підрахунку голосів, рахуючи від зворотного та віднімаючи голоси тих, хто проголосував "проти", від кількості зареєстрованих у сесійній залі депутатів. Юрій Левченко провів перерахунок, налічивши лише 30 голосів (із 60 депутатів райради). Рішення не мало вважатися ухваленим, адже для цього необхідний 31 голос. Однак "регіонал" Олександр Носаль вирішив не зважати на перерахунок та "намалював" у рішенні 33 голоси.


Юрій Левченко подав клопотання про залучення свідків-депутатів які були присутні на сесії і не голосували за дане питання, хоча голова райради Олександр Носаль їх і порахував. Спочатку суддя С. Заріцький розмірковував про недоцільність залучення свідків, буцімто  розгляд судового процесу може затягнутися, але після очевидних доказів Юрія Левченка задовольнив дане клопотання. Також було прийняте клопотання про залучення до матеріалів справи відеозапису сесії, яку проводив телеканал ТВі.


Так, на 12-й хвилині відеозапис свідчить про те, що обговорюється саме зазначене позивачем рішення, на 27-й хвилині відеозапис фіксує початок голосування, на 29-й хвилині – повторне голосування, яке засвідчує, що рішення підтримало лише 30 депутатів ради, про що оголосив голова ради Олександр Носаль, а на 30-й хвилині відеозапис засвідчує оголошення головою ради кількості голосів «ЗА» – 33, що не відповідає дійсності.


На сесії районної ради було прийняті рішення про затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки 12 земельних ділянок Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства загальною площею 42,7606 гектарів.


Відомо, що Дніпровсько-Тетерівське державне лісомисливське господарство є де-факто приватною власністю Януковича та його родини. Простим українцям там не тільки заборонено полювати – їх туди фізично не пускають.


Наступне судове засідання по даній справі відбудеться 20 вересня 2012 року.


http://www.youtube.com/watch?v=MV_tjsmMPqU&feature=channel&list=UL


Депутат Вишгородської районної ради Юрій Левченко

Агентство конфликтного PR — /PR i Z/

Комментариев нет:

Отправить комментарий