четверг, 23 мая 2013 г.

РЕЙДЕРСЬКЕ ЗАХОПЛЕННЯ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ГРУПИ КРЕАТИВ, ПРИВАТНОЮ АРМІЄЮ «СІРОГО КАРДИНАЛА».

.
Скільки не стверджують філософи і богослови «не забажай того, що належить ближньому», все одно у всі часи знаходилися люди, які жадали чужого. Одним із способів відняти те, що належить «ближньому» є рейдерське захоплення бізнесу. Коли бізнес достатньо розвинутий, має значний обіг грошових коштів та потужний фінансово-економічний потенціал, одразу з’являються бажаючі відломити ласий шматок на свою користь.

Для отримання бажаного вживаються активні дії за принципом, на війні як на війні, всі ефективні способи згодяться, тому рейдерство – силове поглинання підприємства проти волі його власника, або керівника, є на сьогоднішній день негативною практикою, яка достатньо розвинута та відпрацьована на території України.

Ця негативна тенденція не оминула і імперію бізнесу корпорації «ССБ» Станіслава Семеновича Березкіна, депутата Верховної Ради України, почесного президента Групи Креатив, оскільки член Наглядової ради Групи Креатив – Кабаков Ігор Михайлович, який працює в Групі з 1996 року, є власником 12% акцій відкритого акціонерного товариства «Креатив Груп» та грає роль «сірого кардинала», зажадав заволодіти всіма правдами не правдами, частиною бізнесу основного засновника Групи Креатив.

Головною метою Кабакова І.М. є встановлення контролю над підприємствами Групи Креатив, потім виведення їхніх активів із володіння основних законних власників з подальшим привласненням.

Процес, пов’язаний з рейдерством, називається «рейдерським захватом», а для цього потрібна своя особиста силова структура «приватна армія», в якості якої, як правило, виступають всілякі приватні охоронні структури.

Почесний президент Групи Креатив не бачить, як стрімко йде «тихе», поки що, поглинання недружелюбною стороною його імперії. Перший крок – отримання у власність акцій, другий – створення власної приватної армії, адже у війні (рейдерському захопленні) перемогу отримує той, хто має кращу армію, як за чисельністю, так і за вмінням. Тому Кабаков І.М. для вчинення рейдерського захоплення та укріплення особистих бізнес-інтересів в Креативі під виглядом реструктуризації охоронної системи, почав створювати на підприємстві свою власну силову структуру, яка буде підлеглою тільки йому.

Замість попередніх охоронних структур він набирає відданих собі осіб та створює з них, тільки йому підконтрольну, приватну охоронну структуру, яку впроваджує в діяльність всієї Групи Креатив.

Так, саме під егідою «сірого кардинала» (Кабакова І.М.) до охорони об’єктів Креативу було залучене ново - утворене приватне охоронне підприємство «Аполлон», директором якої є підставна, контрольована Кабаковим І.М. особа – Восьмушко Олександр, молодий чоловік, ніде, нічим себе не проявивший, з пикатою фізіономією, повної статури з «рятівним кругом» на поясі, але без будь-яких офіційних засобів для нормального життєвого існування. Ліцензію на здійснення охоронної діяльності отримав завдяки підтримки Кабакова І.М. та хабарів, які були передані особисто начальнику відомчої державної охорони УМВС в Кіровоградській області Спінул Олександру, за сприяння швидкому вирішенню ліцензійного питання. Підприємство не має достатньої кількості особового складу, транспортних засобів, засобів особистого захисту (бронежилетів) та інших спеціального обладнання, що унеможливлює роботу підприємства в цілому. Але ліцензію на здійснення охоронної діяльності підприємство таки отримало.

Особовий склад охоронців «Аполлона» є збіговиськом раніше засуджених та осіб, що мають по декілька приводів до міліції. Негативним прикладом є діяльність підприємства по охороні елеватора в місті Миколаєві, де є постійні збої в роботі та постійні нарікання на роботу охоронців з боку адміністрації. Так, нещодавно було затримано працівника, який під час виконання охоронних функцій, здійснив дрібну крадіжку металобрухту.

З метою приховування податків, всі працівника працюють офіційно неоформленими та без офіційного фінансового утримання. Саме така приватна структура найбільше підходить для рейдерського захвату.

Лише на перший погляд рейдерське захоплення представляється примітивною схемою заволодіння майном власників, які не можуть цим майном ефективно управляти. Сучасні рейдерські захоплення, це ретельно сплановані операції, які складаються з певного набору технологій, в тому числі роботою з судами.

Станіславу Березкіну потрібно знати, що невістка Кабакова І.М. – Кабакова В.Г. є суддею Кіровоградського обласного господарського суду, яка вже неодноразово приймала рішення по господарським справам на користь підприємств, в які вклав свої інвестиції свекор. Прикладом може бути справа 2012 року за участю підприємства «Град Олія», яке є конкурентом Групи Креатив. Рішення судді Кабакової В.Г. було прийнято виключно на користь Групи Креатив, чим завдало значних збитків підприємству «Град Олія».

Кабаков І.М. заздалегідь продумав схему рейдерського захоплення з використанням симбіозу до якого входять суд, інвестор і приватна армія. Використовуючи корупційний зв’язок з судовою владою, та залучившись силовою підтримкою «сірий кардинал» Кабаков І.М. може нанести імперії Березкіна С.С. нищівного удару. Адже не для кого не є секретом, що син президента корпорації «ССБ» Максим є мотом і гулякою, який просаджує за гральним столом за ніч по цілому маєтку, і на нього покластися в бізнесі аж ніяк не можна, що є слабим ланцюгом при поглинанні підприємства.

Згідно існуючих схем рейдерських захоплень, для їх початку рейдеру необхідно мати у власності 1-2% акцій, а у «сірого кардинала» Кабакова І.М. їх 12%, тому є всі підстави для і можливості для атаки. Навіть постійні конфліктні ситуації що виникають між співвласниками Групи Креатив, сприяють моменту захвату.

Силова стадія рейдерського захоплення може призвести до непередбачених наслідків, жертвами яких станемо ми прості працівники.

Просимо негайно втрутитись в ситуацію та запобігти рейдерському захопленню підприємства та можливому кровопролиттю.



Колектив працівників. спеціально для Тарасової правди

Комментариев нет:

Отправить комментарий