четверг, 20 октября 2011 г.

Передання санаторію в Саках можуть скасувати


Передання Сацького військового клінічного санаторію «Укрвійськкурорту» можуть скасувати. Директора санаторію – ув’язнили. Прокуратура підозрює його у зловживаннях і привласненні майна. При цьому торік найприбутковіша серед усіх оздоровниць України заробила майже 200 мільйонів гривень.

Не встиг директор Саків Віталій Устюжанин вийти з ізолятора – проти нього порушили нову справу. І знову кинули за ґрати. А поки його тягають по буцегарні – очолювану ним санаторію військовий міністр наказав передати до «Укрвійськкурорту».

У Міністерстві оборони до роботи закладу претензій не мають. Лише до заарештованого директора: мовляв, мало лікував українських вояків, тож потрібен новий менеджмент у вигляді «Укрвійськкурорту».

Рафик Камалов, директор військово-медичного департаменту Міноборони:

Так, результати є. І фінансові показники – вони майже фантастичні. Але є інше питання – навіщо санаторію Міністерства оборони приймати таку кількість іноземців? Оскільки тільки 1,5% військовослужбовців лікувалися за останні кілька років у цьому санаторії, то це безумовно турбувало керівництво Міністерства оборони.

На захист директора та проти реорганізації санаторії, зокрема стали парламентарі. Комітет із питань охорони здоров'я регіоналки Тетяни Бахтеєвої та комітет із питань нацбезпеки й оборони опозиціонера – Анатолія Гриценка. Останній узагалі – звинувачує Міноборони в рейдерстві й каже: кількість направлених до санаторії вояків – визначає саме міністр, а не санаторія.

Анатолій Гриценко, голова комітету ВР із питань національної безпеки й оборони:

У міністра є передбачуване законом право затверджувати фінплан діяльності санаторію на кожний рік разом із міністром фінансів. І міністр має право включити в цей план стільки людей для лікування скільки він хоче. 35.42 Якщо він цього не робить + то тоді міністр винен у тому, що в санаторії лікується мало військових.

Свого часу Анатолій Гриценко скасував структуру "Укрвійськкурот" - як непотрібну. Найцікавіше, що й ниніший міністр ще на початку року негативно про неї відгукувався.

Михайло Єжель, міністр оборони на брифінгу 4 березня 2011 року:

Є й, так би мовити, "надумані" підприємства... "Укрвійськкурорт" — підприємство з незрозумілими функціями, працівники якого їздять Україною і пропонують путівки для відпочинку в військових санаторіях. Цю роботу успішно самостійно можуть робити їхні керівники.

У самій санаторії, в Саках, не розуміють – чим не догодив директор? Ниньки там відпочиває понад сімсот п'ятдесят осіб та працює більше від восьмисот.

Лідія Бажина, замісниця гендиректора Сацької центральної військової клінічної санаторії ім.Пирогова:

То, что инкриминируют Виталию Петровичу, – это сугубо не так. Потому что ни о присвоении никаких денег в личных целях не может быть. Виталий Петрович все делал для того, чтобы санаторий жил, работал, функционировал.

Сацької санаторії не чіпатимуть, пообіцяв минулого тижня перший віце-прем'єр Андрій Клюєв на засіданні погоджувальної ради. Утім поки Віталій Устюжанин за ґратами, наказу міністра оборони – не скасовано.


Вiкна

Комментариев нет:

Отправить комментарий