среда, 24 декабря 2014 г.

За півроку рейдери захопили три українські медпідприємства



Тетяна Ткачик – людина російського бізнесмена Ігоря Сало. Вона є в офіційному реєстрі адвокатів України.

Номер свідоцтва – 4880/10.Уже багато років Ткачик здійснює юридичний супровід усіх оборудок Ігоря Сала.  Останній “засвітився” в рейдерських захопленнях унікального українського заводу інсулінів “Індар”.

Правову підтримку в цій справі здійснювала все та ж Тетяна Ткачик. Через домовленості вже з представниками нової влади Ігорю Сало вдалося знайти для своєї “протеже” нову посаду. Нині юрист за освітою очолює “Укрмедпром” – публічне акціонерне товариство, яке донедавна було державною акціонерною компанією. За словами працівників фармакологічної галузі, це дуже важлива посада й “тепленьке” місце. Адже дочірніми підприємствами "Укрмедпрому" є кілька заводів по всій Україні: Ладижинський завод "Екстра", фірма "Дніпромед", "Межиріцький вітамінний завод", дочірнє підприємство "Біостимулятор", "Одеське підприємство з виробництва бактерійних і вірусних препаратів", "Львівдіалік" і вітчизняний виробник інсулінів ПрАТ "Індар". Тобто “Укрмедпром” має вплив на кожен із них. Відповідно, російський бізнесмен Ігор Сало має доступ до кожного з них. І щось підказує, що недовго ці підприємства залишатимуться державними. Так, за півроку з дня свого призначення Тетяна Ткачик розгорнула неабияку діяльність.

Першою жертвою став провінційний «Межиріцький вітамінний завод», що знаходиться у селі Межирічка Голованівського району Кіровоградської області.

Як розказали свідки, 29 липня  близько 22:00 на територію заводу, яке займається виробництвом спирту, увірвалися невідомі особи. Як розказала заступник директора Тетяна Чудна, попри відсутність легітимних документів, людина, яка представилася новим директором підприємства, після вибивання дверей потрапила до кабінету директора та заволоділа пакетом документів, у тому числі і договорами підприємства. Представилася “новий директор” Такачик Тетяною Анатоліївною. З собою вона привезла 8 осіб, озброєних спецзасобами (дубинками, електрошокерами, наручниками і предметами, схожими на газові балончики) та з собаками.

Ще одним об’єктом, на який поклав око Ігор Сало, став ладижинський спиртзавод «Екстра». І тут знову на допомогу прийшла Тетяна Ткачик. Як керівник “Укрмедпрому”, вона звільнила попереднього директора заводу Олега Кошового.  І призначила свого керівника.

Нині в невизначеності ще одне дочірнє підприємство “Укрмедпрому” – “Індар”. Це один із найбільших в світі виробників інсуліну. Тому його так швидко прибрати до рук не вийде. Інформація про “Індар” постійно на слуху. У червні 2014 голова правління підприємства Любов Вишневська говорила, що “Індар” хочуть захопити рейдери. Восени керівниця підприємства стала менш категоричною. Є інформація, що Сало і Ткачик знайшли із нею спільну мову. Адже Вишеневську називають людиною Саші Януковича. А регіонали та їхній бізнес не чужі Ігорю Сало. Нині “Індар” - у підвішеному становищі. Але є інформація, що у 2015 році він остаточно перейде у “правильні” руки

АНТИКОР

Комментариев нет:

Отправить комментарий