среда, 19 сентября 2012 г.

Рейдерство на ПрАТ "Нафтогазвидобування"

Колектив ПрАТ "Нафтогазвидобування" звернувся до Президента України за захистом з приводу намагань рейдерського захоплення компанії.

Нижче наводимо оригінальний текст звернення.

Президенту України
 Януковичу Віктору Федоровичу
 01220, м. Київ, вул. Банкова, 11
 Від Трудового колективу Приватного акціонерного товариства «Нафтогазвидобування»,
 Код ЄДРПОУ 32377038

Поштова адреса трудового колективу:

м. Київ, вул. Костянтинівська, 15,
 факс. 044-379-13-50
 м. Полтава, вул. Червоноармійська, 3 оф. 625
 факс 0532 -56-22-05
 с. Ковалівка, Шишацького району
 Полтавської області, вул.. Шкільна, 4-а
 факс 05352-966-32
 с. Клименки, Полтавського району
 Полтавської області
 факс 05352-51-53-89

ЗВЕРНЕННЯ трудового колективу ПрАТ «Нафтогазвидобування»

Шановний Пане Президент !

Ми, члени трудового колективу Приватного акціонерного товариства «Нафтогазвидобування» , змушені звернутися до Вас за захистом своїх законних прав та інтересів в зв'язку з дуже небезпечною ситуацією, яка склалася на нашому підприємстві, та в зв'язку з відвертою бездіяльністю тих державних установ і відомств, які повинні навести лад у цій ситуації.

Наше підприємство є одним з найбільших в Україні приватних підприємств з видобутку природного газу. Ми видобуваємо газ на території Шишацького та Мачухського районів Полтавської області.

Щомісячно ПрАТ «Нафтогазвидобування» сплачує до державного бюджету України та до місцевих бюджетів понад 20 млн. гривень. Більше того, без будь-якого політичного підтексту і афішування підприємство робить вагомий внесок в розвиток інфраструктури тих населених пунктів, в яких ми ведемо виробничу діяльність. Так, за нашою участю реконструюються і ремонтуються лікарні, школи, сільські ради і т.ін.

За роки існування підприємства у нас склався стабільний колектив високопрофесійних і досвідчених спеціалістів, який з дня заснування очолювали голова правління Семінський Олег Валерійович та заступник голови правління Баришпіль Валерій Миколайович.
 Всі ми знаємо цих керівників, як професіоналів високого класу, порядних та відданих справі людей , які здатні вирішувати будь-які виробничі питання і яким не байдужі наші проблеми.

Завдяки злагодженій праці наших керівників ми завжди мали стабільно високу заробітну платню та гарантований соціальний пакет. До останнього часу ми всі були спокійні за своє майбутнє і мали впевненість у завтрашньому дні.

Ситуація різко змінилась наприкінці 2011- початку 2012 p.p. Деякий час ми тільки споглядали за розвитком подій, але зараз нас дуже тривожить ситуація, яка склалася. І тривожить нас насамперед реальна загроза технологічної катастрофи, яка в найближчий час може відбутися на нашому небезпечному виробництві.

Наприкінці 2011 року серед працівників ПрАТ «Нафтогазвидобування» стали розповсюджуватися чутки про те, що акціонери мають намір продати підприємство. Очевидно, ці чутки були небезпідставні, оскільки всі підрозділи збирали та передавали до головного офісу виробничу та фінансову інформацію. Більше того, нам було відомо, що вже відбулись якісь попередні домовленості між акціонерами товариства щодо порядку, строку та умов відчуження акцій і ці домовленості оформлені у вигляді протоколу про наміри, підписаного акціонерами та головою правління Семінським О.В.

Юридичними власниками акцій нашого підприємства є 6 кіпрських компаній, але фактичними власниками, наскільки нам відомо, є помічник секретаря РНБО України Н. Шуфрич і колишній Міністр транспорту України М. Рудьковський, при цьому кожному належить по 50% акцій і кожний має в Наглядовій раді та в Правлінні товариства свого представника. Таким чином, протокол про наміри, очевидно, разом з головою правління підписали представники Шуфрича Н. та Рудьковського М.

Ми з тривогою чекали зміни власників і плекали надію, що ці нові власники не стануть міняти керівництво нашого підприємства і залишать на своїх посадах Семінського О. і Баришпіля В. , які, на наш погляд, працювали бездоганно і повністю відповідали займаним посадам.

Але 03 лютого 2012 року сталася страшна трагедія: голову правління Семінського О. разом з Його автомобілем і, очевидно, разом з підписаним протоколом про наміри, викрали невідомі особи по дорозі з роботи додому. На жаль, про долю Семінського О. до цього часу нічого невідомо, хоча з повідомлень у пресі ми знаємо, що за фактом зникнення нашого керівника порушено кримінальну справу і досудове слідство веде ГСУ МВС України.

Згідно п. 17.11.6 Статуту ПрАТ «Нафтогазвидобування» та наказу № 65 від 10.06.2011р., підписаного Семіиським О. в рамках своїх повноважень, в період відсутності голови правління частину його обов'язків тимчасово виконує заступник голови правління Баришпіль В.М., який після зникнення Семінського О . почав виконувати обов'язки голови правління.

Для забезпечення нормальної діяльності підприємства необхідно було якомога скоріше призначити нового голову правління товариства, оскільки нікому не було відомо, чи знайдеться Семінський О. взагалі.

Але члени Наглядової ради та Правління чомусь не тільки не скликали позачергові збори, але й перешкоджали намаганням Баришпіля В. скликати такі збори і призначити нового легітимного голову правління. Не треба мати юридичну освіту, щоб зрозуміти, що між акціонерами відбулись якісь непорозуміння, і хтось з них намагається «викинути» іншого з бізнесу.

Наші підозри підтвердилися. В березні Баришпіль В. в установленому законодавством порядку зробив оголошення про збори акціонерів, які призначив на 27.04.2012р.
 Але напередодні загальних зборів відбулися дуже драматичні події.

20.04.2012р. в головному офісі товариства, який знаходиться у м. Києві по вул. Костянтинівський,15, відбулася зустріч Рудьковського М. з Шуфричем Н. Ця зустріч закінчилась гучною сваркою, після якої до офісу, виламуючи двері, увірвались невідомі молоді люди, один з яких представився начальником служби безпеки компанії ПрАТ «Метал Юніон» ( один із власників цієї компанії Циплаков Руслан Петрович ).

Співробітники головного офісу викликали міліцію, але до прибуття наряду молоді люди зникли. Ні члени Правління, ні члени Наглядової ради не тільки не відреагували на цю ситуацію, але й не з'явилися на збори, які ініціював т.в.о. голови Правління товариства Баришпіль В.

Таке відкрите блокування роботи Наглядової ради та Правління товариства без сумніву свідчило про те, що існує реальна загроза рейдерського захоплення підприємства особами, які створюють це саме блокування і дезорганізовують роботу підприємства.

Так і відбулось. Під час відпустки Баришпіля В., а саме 22 .05.2012р. , на офіційному сайті Державного підприємства «ІРЦ» з'явилися повідомлення про те, що до ЄДРПОУ внесено наступні відомості : на підставі наказу ПрАТ «Нафтогазвидобування» № 57 від 17.05.2012р. припинено повноваження т.в.о Барищпіля В. у зв'язку із звільненням Його з посади за власним бажанням, а на підставі наказу № 58 від 18.05.2012р. обов'язки голови Правління ПрАТ покладено на невідомого нам Проскурню Я.О. ( паспорт серії ВА № 368653, виданий Куйбишевським РВ ДМУ УМВСУ в Донецькій області 26.06Л996р), який раніше займав посади начальника майна ДАК « Хліб України» та заступника голови правління ДАК «Хліб України».

Але всім нам відомо, що Баришпіль В. ні в травні 2012 року, ні пізніше не писав заяву про звільнення за власним бажанням!! Нам також відомо, що загальні збори акціонерів ПрАТ «Нафтогазвидобування», які могли б звільнити одного голову правління та призначити замість нього іншого, не тільки не відбувалися, але й не скликалися (як ми вказували раніше, єдині в 2012 році збори, які намагався скликати Баришпіль В. на 27.04.2012р., не відбулися).

24.05.2012р. на підставі заяви члена Правління ПрАТ «Нафтогазвидобування» Деркача С.Т. незаконний реєстраційний запис про призначення Проскурні Я. на посаду голови правління нашого товариства було скасовано. Більше того, за цим фактом порушено кримінальну справу, але це не зупинило Проскурню Я., та тих, хто з його допомогою фактично захопив наше підприємство.

23.05.2012р. біля офісного приміщення виробничого управління ПрАТ « Нафтогазвидобування» та приміщення Семиренківського УКПГ з'явилися невідомі нам особи в уніформі охоронців, які не допускала працівників нашого підприємства на роботу без особистого підпису у відомості , яку охоронці пред'являли кожному. Потім стало
 зрозуміло, що відбувається.

В цей день Проскурня Я.О. разом з групою невідомих осіб на гелікоптері прибув з Києва до виробничого управління ПрАТ «Нафтогазвидобування» у м. Полтаві , а потім на Семиренківське УКПГ з метою представити себе в якості «нового» керівництва підприємства. Очевидно, підписи у відомості повинні були засвідчити , що всі працівники познайомились з «новим» керівником.

Рейдерська атака на цьому не закінчилась. 01.06.2012р. до Семиренківського УПКГ прибули ті ж самі охоронці , які вже побували раніше в головному офісі нашого підприємства в Києві. На цей раз вони супроводжували раніше невідомого нам Ющищина М.В., який привіз наказ, підписаний Проскурнею Я.О., про призначення на посаду начальника дільниці з відвантаження газового конденсату і заявив, що саме він буде відвантажувати конденсат на Семиренківському ГКР.

Охоронці з фірми « Укрспецбезпека», які охороняють Семиренське УКПГ, не допустили цих самозванців і викликали наряд міліції. Як і в першому випадку, група рейдерів зникла до появи міліціонерів.

Нам відомо, що рейдери намагаються надати своїм злочинним діям законного вигляду: так Проскурня Я. в Донецькому окружному адміністративному суді заявив позов про визнання дій реєстратора, який скасував запис про призначення його головою правління ПрАТ « Нафтогазвидобування», незаконними, і отримав позитивне рішення . При цьому суддя Папазова Г.П. повністю проігнорувала надані представником нашого підприємства документи, які підтверджували, що Проскурня Я. і його спільники підробили протокол засідання правління товариства та накази про звільнення з посади Баришпіля та призначення на посаду Проскурні! Важливим фактом є те, що особисті інтереси Проскурні Я. представляє Проскурня Тетяна Володимирівна,яка займала посади на підприємствах підконтрольним Циплакову Р.П..а саме : начальник юридичного управління ВАТ «КБ «ПІВДЕНКОМБАНК», Директор юридичного департаменту ПрАТ «МЕТАЛ ЮНІОН», член ревізійної комісії ПАТ «КБ «ПІВДЕНКОМБАНК».

В судовому рішенні вона вказала, що не бере ці обставини до уваги, бо предметом позову є дії реєстратора, а не особи, яка надала ці документи до реєстраційного центру! Але ж суддя зобов'язаний повідомляти правоохоронні органи про злочини, якщо йому про це стало відомо під час розгляду справи!

Надалі рейдери повелись ще нахабніше. Проскурня Я.О. відкрив рахунки в ПАО « Тера Банк», а одна з наших співробітниць головний бухгалтер Авраменко К.Т. за його вказівкою підготувала та розіслала нашим контрагентам листи з проханням перераховувати гроші за газ на новий рахунок!

Тобто працюємо ми під керівництвом Баришпіля В.Н., кошти на утримання в робочому стані всіх виробничих потужностей витрачаємо ми, а гроші за добутий нами газ отримує Проскурня Я. та його хазяї!

Дуже непокоїть нас позиція НАК « Нафтогаз України», яка 24.04.2012р. (тобто відразу після того, як рейдери зробили першу спробу фізичного захвату головного офісу підприємства в Києві) повідомило нас про необхідність підтвердити повноваження особи, яка має право підпису документів ПрАТ «Нафтогазвидобування». Ми такі відомості направили , більше того, ми проінформували НАК про всі обставини, які відбулися на нашому підприємстві, але з цього періоду НАК «Нафтогаз України» припинив включати до балансу відомості про добутий нами та поставлений до розподільників природний газ . Це свідчить про те, що посадові особи НАК «Нафтогаз України» очевидно знаходяться у змові з рейдерами.

Оскільки грошові кошти за добутий нами газ поступають не наше підприємство, а на рахунки рейдерів, ми не маємо зараз змоги сплатити податки, отримати заробітну платню.
 Але найбільше нас тривожить навіть не це. Обладнання працює під тиском більше 300 атмосфер, а відсутність фінансування регламентних та ремонтних робіт може призвести до техногенної катастрофи!

Як бачите, в нашій галузі рейдерам немає необхідності займатися виробництвом, наймати професіоналів, отримувати ліцензії та дозволи на проведення небезпечних робіт. Достатньо підробити печатки та підписи в протоколах та з наказах, внести в ЄДРПОУ недостовірні відомості про нового керівника, підкупити посадовців і спокійнісінько отримувати гроші. При цьому тягар податків, заробітних плат, ремонтних робіт і т. ін. можна залишити справжнім власникам!

Ми дуже надіємось, що напередодні виборчої компанії Ви, шановний Пане Президент, знайдете можливість взяти на особистий контроль перевірку фактів, викладених в нашому зверненні.

На підставі викладеного, -

ПРОСИМО:
 1. Доручити Адміністрації Президента здійснити перевірку викладених в зверненні фактів.
 2. Взяти під особистий контроль хід цієї перевірки.

23 серпня 2012 року

З повагою, члени трудового колективу ПрАТ «Нафтогазвидобування»:
 Всього 60 підписів

Агентство конфликтного PR — /PR i Z/

Комментариев нет:

Отправить комментарий