среда, 5 сентября 2012 г.

Мажоритарії Nemiroff повернули контроль над "Алко Інвест"

Мажоритарії Nemiroff (Яків Грибов - 40% і Анатолій Кіпіш - 34,96% акцій) повернули контроль над дочірнім підприємством ДП "Алко Інвест Україна".

Вищий адміністративний суд України підтвердив законність внесення до ЄДРЮО (Єдиний державний реєстр юридичних осіб) відомостей про Наталію Ширшову, що представляє інтереси мажоритаріїв Nemiroff, як директора ДП "Алко Інвест Україна" і ухвалив, що такі відомості мають бути відновлені.

Нагадаємо, що раніше дочірнє підприємство "Алко Інвест Україна", що входить в Nemiroff Holdings Limited, за підтримки міноритаріїв ініціювало позов проти державного реєстратора Немирівської районної державної адміністрації. Суть позову - визнати незаконними дії реєстратора щодо внесення до ЄДРЮО відомостей про Наталію Ширшову як директора ДП "Алко Інвест Україна" і про зобов'язання державного реєстратора скасувати відповідний запис.

Вищий адміністративний суд України скасував постанову Вінницького окружного адміністративного суду й ухвалив нове рішення, яким у позові ДП "Алко Інвест Україна" відмовив повністю, а також допустив повернення виконання рішення на підставі статті 265 Кодексу адміністративного судочинства України.

Це чергове рішення судів різних міжнародних інстанцій, що підтверджує неправомірність дій міноритарних акціонерів компанії Nemiroff, пов'язаних із сім'єю Глусів, спрямованих на блокування прийняття корпоративних рішень мажоритаріїв.

Нагадаємо, що 28 серпня 2012 року окружний суд Нікосії (Кіпр) скасував раніше винесену заборону на підставі позову міноритарних акціонерів компанії Nemiroff, що не дозволяла кіпрським холдинговим компаніям групи приймати рішення й здійснювати дії, спрямовані на зміну керівництва українських дочірніх підприємств групи.

Відстоюючи свої права в судах різних міжнародних інстанцій, Nemiroff продовжує будувати платформу для запуску виробництва в РФ. На початку 2012 року в структурі Групи була створено ТОВ "Немирофф Водка Рус". Сьогодні Nemiroff перебуває на фінальному етапі переговорів із провідними російськими площадками для початку розливу своєї продукції.

Джерела: Українські новини

Комментариев нет:

Отправить комментарий