вторник, 14 февраля 2012 г.

Оперативные сводки: Удобный Швец, или Тот, кто знает все...

.Об этом человеке известно крайне мало. Между тем, он видел и пропускал через свои руки все документы, касающиеся за последние годы Юлии Тимошенко, БЮТ, ЕЭСУ и пр. Личный адвокат Тимошенко. Один из наиболее приближенных к секретам Тимошенко, ее бизнеса, схем и окружения. О таких говорят «Он слишком много знает». Пока Швец молчит. И собирается идти в парламент в новом созыве. УкрВласть решила немного приподнять завесу загадочности над этим персонажем. Публикуем выдержки оперативных разработок 2006-2008 гг. по Швецу одной известной Конторы… Приятного просмотра.

Швець Віктор Дмитрович, 06.01.1954 р.н., уродженець смт.Борова Фастівського району київської області, екс-заступник Генерального прокурора України, з 21 серпня 2007 року – радник юстиції 3 класу (отримав поза лав ГПУ), особистий адвокат Ю.Тимошенко (був призначений її захисником у 2001 році впродовж скандального судового процесу з ЄЕСУ, під час якого Ю.Тимошенко було ув’язнено до СІЗО №13), радник з юридичних питань О.Турчинова на громадських засадах, керівник юридичного департаменту БЮТ. Зареєстрований за адресою м. Київ, вул. Лєскова, 1-А, кв. .., Код ДРФО 1972909093, Ідентифікаційний код 19729216194196, користувався паспортом серії 6МА 749996.

Відомо, що В.Швець, будучи працівником прокуратури (загальний стаж прокурорської роботи – близько 20 років), проживав у службовій квартирі за адресою м. Київ, вул. Червоноармійська, 108, кв.. , яку приватизував і переоформив на свою дружину Швець Ірину Олександрівну, 17.01.1958 р.н., уродженку і мешканку м. Києва, одноосібну власницю туристично–екскурсійного бюро “Вересень”, код ДРФО 2120116583, Ідентифікаційний код 21201216178206.

В.Швець захоплюється спортивними автомобілями. Зокрема, у 1998 році за кошти, отримані від низки підприємців за позитивне вирішення питань по низці кримінальних справ, придбав коштовний автомобіль Pontiac Grand Prix (білий, 1993 року випуску, знак держреєстрації 48628 КЕ, номер кузова 1G2WH51T2PF285501). Вже наступного року В.Швець в якості “відкупного” отримав у подарунок автомобіль Opel Calibra 2.0 (червоний, 1991 року випуску, знак держреєстрації 82066 КЕ, номер кузова WOL000085M1185022), який, користуючись зв’язками у ДАІ оформив на свою доньку (на той час студентку 2 курсу Київського національного університету ім. Т.Шевченка) Швець Юлію Вікторівну, 22.01.1980 р.н., уродженку і мешканку м. Києва, нині представника БЮТ в Центральній виборчій комісії.

Крім того, В.Швець відомий своїми зв’язками у середовищі єврейської громади столиці, тісно контактував з громадянином США Мішілевичем А.Б. (мешканець м.Хартсоок, м.Шерман Оакс 14722), з яким, за участю низки громадян України (Мостовий Б.Г., Большем І.Ю., Волинська М.Б., Заєць С.І.), ще у 1993 році виступив співзасновником спільного українсько–американського ТОВ “Фірма “УКМА” (спеціалізувалося на здійсненні зовнішньоекономічної діяльності, питаннях оренди і різнопрофільній торгівлі (у т.ч. земельними ділянками), ліквідовано за рішенням суду 06.02.2003 р. за неподання впродовж року податкових декларацій та документів бухгалтерської звітності).

Під час першої каденції Ю.Тимошенко на посаді Прем’єр–міністра України (2005 рік) В.Швець отримав призначення у Генеральну прокуратуру на посаду одного із заступників генерального прокурора – начальника головного управління з питань нагляду за додержанням законності в правоохоронних органах, в сферу відповідальності якого входили органи податкової адміністрації.

Користуючись службовим становищем В.Швецом було санкціоновано відновлення провадженням припиненої за вказівкою В.Ющенка, як особливо резонансної і безпідставної,  кримінальної справи стосовно генерального директора спільного українсько–литовського підприємства “Видавництво “Такі справи” (випустило значним накладом книжку про Ю.Тимошенко “Невиконане замовлення”) О.Данілова, котрий, захищаючи свої права, був змушений подати заяви у низку міжнародних інституцій, які слідкують за додержанням прав інвесторів з боку держави. В.Швець, разом з на той час керівником ДПА України О.Кіреєвим, причетні до організації тиску на О.Данілова в контексті схилення останнього до відмови від претензій на дії прокуратури і відкликання своїх попередніх заяв у IKCID (Міжнародний центр вирішення інвестиційних спорів). Це відбулося саме в той час, коли Глава держави особисто надав гарантії недоторканості О.Данілову (останній звернуся до Літовського уряду з проханням про надання політичного притулку і статусу біженця наприкінці 2004 року).

Також, у той же період перебування Ю.Тимошенко на посаді Прем’єр–міністра, В.Швець займався питаннями знищення кримінальних справ, порушених податковою міліцією щодо зловживань і ухилення від оподаткування компанією “Єдині Енергетичні Системи України” (ЄЕСУ) на суму понад 7 млрд. 425 млн. гривень, фігурантом яких була Ю.Тимошенко та її близьке оточення, а також низки кримінальних справ стосовно афер у земельній сфері та інспірованих цукрових криз, які “прокручував” Б.Губський і контрафактного виробництва етилових спиртів на підприємствах К.Жеваго.

Крім того, достовірно відомо, що саме завдяки “кропіткій” роботі В.Швеця стосовно “підчищення хвостів” С.Могилевича у сфері ухилення від сплати податків і зовнішньоекономічній діяльності в тісній співпраці з тодішнім Генпрокурором С.Піскуном і керівниками СБУ О.Турчиновим та О.Кожем’якіним були знищені понад 100 томів унікальних свідчень зловживань вказаної особи, яка на сьогодні перебуває в Російській федерації під домашнім арештом за поданням Інтерполу.

Попри те, що  В.Швець є фактичним керівником юридичного департаменту БЮТ, а також вважається людиною близькою до т.зв. групи домінуючого впливу Ю.Тимошенко–О.Турчинова–І.Кириленка, у його фактичному підпорядкуванні перебувають практично всі юристи БЮТ, підзвітні групам Б.Губського–С.Осики, О,Абдулліна–І.Черкаського–С.Кошина, К.Жеваго–Р.Зозулі–О.Бабаєва, О.Фельдмана–В.Данилова–О.Геймана та Т.Васадзе–В.Крайного.

Згідно рекомендації В.Швеця і певного неофіційного “протежування” перед лідерами БЮТ, у виборчий список Блоку у 2007 році було включено В.Писаренка, якого наділено повноваженнями представника (у т.ч. юридичного захисника) групи рейдерських структур, наближених до Б.Губського. Крім того, В.Писаренко має особливо теплі стосунки з донькою В.Швеця Юлією.

Крім того, В.Швець є дійсним співробітником (радник керівника з юридичних питань) британської компанії “United Energy International” (розташована у Лондоні, Айворі-гейт хауз, 41), яка вважається структурою, афільованою до частково заарештованих за рішенням американських судів активів П.Лазаренка, а також низки кіпрських офшорних підприємств та компанії ЗАТ “Об’єднана енергія” (м. Москва, Російська федерація), які наближені до Ю.Тимошенко і контролюються особами з оточення братів Родіонових (власників горезвісного збанкрутілого банку – партнера і гаранта платоспроможності ЄЕСУ).

Водночас, В.Швець тісно пов’язаний з бізнес–групою С.Піскуна через народного депутата БЮТ Ю.Триндюка (дочка С.Піскуна – Т.Іващенко, яка працює під началом Ю.Триндюка в якості його особистого помічника), відстоюючи їх інтереси в якості неформального юрист–консульта у численних судових позовах (питання з наглядовими радами “Одеського портового холодильника” і “Черновицького хлібокомбінату”), які переважно “обробляються” у відомого своїми “замовними” рішеннями Печерському районному суді м. Києва, з колишнім головою якого Миколою Замковенком В.Швець підтримує давні дружні стосунки.

За наявною інформацією, нове приміщення вказаної судової установи будувало маловідоме ТОВ “Гарант”, яке є одним із правонаступників українсько–американського ТОВ “УКМА” (співзасновник – В.Швець, див. вище) і зареєстровано за тією ж адресою: м. Київ, вул. Студентська, 5–А. Відомо, що впливаючи на керівництво комерційної структури “Гарант”, яка виступила генеральним підрядником забудови нової адміністративної будівлі Печерського районного суду м. Києва, В.Швець, враховуючи певною мірою фінансові інтереси М.Замковенка, наполягав на концентрації вирішення всіх проблемних питань – від тендера до, власне, будівництва і здачі об’єкта “під ключ”, – у своїх руках, беручи свої “комісійні” з хабарів, які були роздані в різних установах на загальну суму близько 2 млн. доларів.

Крім того, В.Швець в середині 2005 року виступав у ролі головного консультанта А.Портнова, колишнього адвоката О.Зінченка, щодо зустрічних позовів, які були висунуті проти тодішнього керівника Секретаріату Президента з приводу звинувачень П.Порошенка, О.Третьякова та М.Мартиненка у корупційних діях.

Також, у той же ж період часу, П.Порошенко звинуватив В.Швеця (обіймав посаду у Генеральній прокуратурі) у здійсненні тиску на робочу групу Генпрокуратури щодо перевірки дотримання законності при забудові скандально відомого київського “хмарочоса” по вул. Грушевського 9–а, яку очолював один із заступників В.Швеця.

Впродовж 2006–2007 років В.Швець був помічений у тісній взаємодії з керівництвом низки облдержадміністрацій, “вибиваючи” вигідні умови для підконтрольного родині Ю.Тимошенко (дочці Євгенії, її тітці) ТОВ “Беютага”, яке знаходиться у фактичному підпорядкуванні народному депутату БЮТ І.Жиденко (виконує обов’язки юрисконсульта вказаної фірми) і спеціалізується на гранітних копальнях та виробництві гранітних виробів.

Виходячи з наявних даних, саме за сприяння В.Швеця і його керівника С.Піскуна 31 грудня 2004 року була закрита провадженням кримінальна справа проти свекра Ю.Тимошенко – Тимошенка Г.А. У подальшому 21 січня 2005 року “йде під ніж” кримінальна справа стосовно Ю.Тимошенко і її чоловіка Олександра, а вже наступного дня закриваються кримінальні справи стосовно посадових осіб ЄЕСУ Сокольченка і Шаго.

Користуючись зв’язками у Печерському районному суді м. Києва, навіть після звільнення М.Замковенка, В.Швець 2 лютого того ж року добивається винесення судового рішення, яким відміняється попереднє обґрунтоване рішення суду, яким визнавалися фіктивними фактично всі контракти між закордонними офшорами і ЄЕСУ. Таким чином, В.Швець повністю зруйнував доказову базу кримінальних злочинів функціонерів ЄЕСУ, що дозволило у подальшому 4 лютого 2005 року безперешкодно “протягнути” через Парламент кандидатуру Ю.Тимошенко на посаду Прем’єр–міністра.

Не встигши приступити до виконання своїх службових обов’язків на посаді начальника Головного управління з нагляду за додержанням законності у податкових органах Генпрокуратури України, В.Швець домовляється з керівництвом ДПА України, яку тільки-но очолив О.Кіреєв, про списання податкових боргів ЄЕСУ не на більше ніж 7 млрд. грн., а лише на 3,8 млрд. грн., яке відбулося 18 лютого того ж року.

Нинішня діяльність ЄЕСУ також перебуває під щільним контролем В.Швеця, який всіляко намагається допомогти керівництву компанії у “відбілюванні” її іміджу. На даний час, В.Швець активно залучається до законотворчої діяльності в якості голови парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, а також бере активну участь в інспіруванні створення вигідних Блоку тимчасових слідчих комісій, головна діяльність яких спрямовується на блокування і перешкоджання роботі правоохоронних органів з розслідування резонансних злочинів.

Водночас, М.Швець є одним із головних контакторів з вирішення політичних домовленостей БЮТ з політичними союзниками (Ю.Луценко “Народна самооборона”) та опонентами (А.Клюєв, С.Піскун “Партія регіонів”).

Рейдерство в Украине

Комментариев нет:

Отправить комментарий