понедельник, 29 августа 2011 г.

Розгром: книгарню без книг «Сяйво» врешті розблокували


У прес-службі Штабу оборони Києва повідомили, що сьогодні до книгарні «Сяйво» потрапили представники КМДА, працівники книгарні і журналісти, повідомляє Українська правда.
Судовий виконавець, який мав право примусового входження до забарикадованої книгарні, повинен був прийти 30 серпня.
Він складає протокол, за яким слідство могло би визначити збитки, завдані книгарні рейдерами, і встановити винних.
«Натомість з’явилися невідомі, які назвалися представниками КМДА, і вирізали болгарками металеві листи, якими книгарня була обшита для захисту від розгніваних киян. Викликана присутніми при цьому дійстві активістами Штабу оборони Києва слідчо-оперативна група довго не приїжджала, з правоохоронців були лише два сержанта патрульної служби, які не знають порядку фіксації примусового входження», – йдеться у повідомленні.
Коли вхідні двері було розблоковано, слідом за «невідомими» до приміщення зайшли працівники книгарні, журналісти.
«В магазині царив суцільний погром, стіни були обдерті, повсюду розкидані купи сміття, на порожніх полицях не залишилося жодної книги. Зате замість книг були протигази і велика кількість порошкових вогнегасників, які рейдери використовували проти учасників акцій на захист книгарні», – повідомили активісти.
«У подальшому в магазині розпочнуться ремонтні роботи та вже восени планується відкрити сучасний книжковий магазин», – сказала прес-служба КМДА.
Gazeta.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий