понедельник, 20 апреля 2015 г.

Рейдерство під час війни: в Кіровограді намагаються захопити кооператив "Ятрань"


"Кому війна, а кому мати рідна". На жаль, ця приказка все частіше є актуальною в цей непростий для України час. Цього разу вона стосується центру України – міста Кіровограда. Тут такий собі громадянин Анатолій Набок намагається здійснити рейдерське захоплення дачного кооперативу "Ятрань", який знаходиться на Соколівці.

Схема виявилась класичною. Набок створив нібито ініціативну групу осіб, які почали звинувачувати голову правління кооперативу Станіслава Котрікова у службовому недбальстві, бездіяльності та незаконному привласненні коштів його членів. Для більшої переконливості він навіть написав статтю в газеті та почав особисто зустрічатись із дачниками, щоб переконати їх у своїй правоті. За словами Котрікова, Набок дуже добре вміє "замилювати очі", а в даному випадку – ще й погрожувати тим, хто йому не вірить. Про погрози голові правління розповіли самі члени кооперативу, проте нам їх імена не повідомили через відомі ризики.

Крім цього, Анатолій Набок звернувся до міліції та прокуратури із заявою про те, що Котріков нібито незаконно привласнив більше 150 000 гривень, посилаючись на відсутність ряду договорів і цін за виконані роботи по облаштуванню кооперативу "Ятрань". Звісно, судом було призначено досудове розслідування по даній справі і, вочевидь, потенційний рейдер знав, що так буде. Тому, вміло цим користуючись, він почав "обробляти" людей з новою силою, розвішуючи біля їхніх будинків об'яви, в яких навмисне загострював на цьому увагу.


От тільки цей громадянин забув розповісти людям, що насправді не був членом кооперативу протягом 10 років, як він запевняв, а навпаки – вступивши в нього в 2008 році, він добровільно його залишив вже у 2013-му. Забув він сказати і про те, що всі "відмиті" кошти насправді містяться в первинних бухгалтерських документах, кошторисах та актах виконаних робіт.

Крім того, Набок замовчав той факт, що в рамках досудового розслідування прокуратурою була призначена аудиторська перевірка задля перевірки "незаконної розтрати" коштів, але вона нічого не показала. Про це нам повідомив сам пан Котріков. Натомість Анатолій Набок вимагав від Станіслава Котрікова оплатити її з власної кишені, а ще раніше – узаконити фактично самозахоплення ним 333 м. кв. земельної ділянки, яку він самовільно приєднав до своєї дачі та обгородив кам'яним парканом.

Також Набок незаконно побудував біля дамби будинок площею 220 м. кв., ввівши при цьому в оману місцевих жителів брехнею про те, що це нібито зводиться приміщення для робітників на час будівництва його дачі. Більш того, він проклав через дамбу трубу і вже майже рік безкоштовно користується водою з неї. Іванівська селищна рада підтвердила той факт, що жодного дозволу на будівництво біля дамби Набоку не надавалось.


Втім, винахідливого рейдера це не зупиняє і він продовжує свою справу, намагаючись будь-яким шляхом "розчистити" собі дорогу до одноосібного володіння бажаним кооперативом. Тому, "Акула" бере на себе відповідальність слідкувати за подальшим розвитком цієї резонансної справи і обіцяє в наступних статтях більш детально розкрити біографію пана Набока, яка має багато цікавих, але не дуже приємних епізодів.

Олександр Стрілець, Акула

Комментариев нет:

Отправить комментарий