вторник, 31 марта 2015 г.

Правоохранительные органы и суды сопровождают рейдерский передел автотранспортного бизнеса в Одессе


В Одесской области происходит перераспределение пассажирских автобусных маршрутов рейдерськими методами. Давление на автотранспортные предприятия осуществляется через суд и правоохранительные органы.

Примером этого является определение следственного судьи Приморского районного суда г. Одессы Алексея Капли, который 12 марта 2015 г. поручил следователям изъять оригиналы документов относительно транспортных средств ООО «АТП 15107» (читайте подробнее - http://verhovenstvo.com/view/8511).

Изъятие документов происходит в рамках уголовного дела, которое открыто на основании заявления Общественной организации «Гражданский контроль «Общественное движение действует». Такой общественную организацию не существует. В чем можно удостовериться зайдя в реестр Министерства юстиции.

Почему, как правоохранительные органы, так и судья Алексей Капля не попытались выяснить подлинность и реальное существования заявителя в лице ОО «Гражданский контроль «Общественное движение действует», а сразу же стали действовать жесткими методами, которые могут привести к блокированию хозяйственной деятельности и сделать невозможным участия ООО «АТП 15107» в конкурсах по определению перевозчика пассажиров на автобусных маршрутах.

Важно отметить, что в феврале месяце Прокуратура Одесской области уже блокировала работу таких автотранспортных предприятий как ООО «Турист» и ООО «Севертранс», в результате чего одесситы не смогли своевременно попасть на работу, а из-за отсутствия транспорта образовались большие очереди на остановках.

Очевидно одно, что все они действуют в интересах определенных коммерческих структур, которые решили взять под свой контроль автотранспортный бизнес и распределить в своих интересах пассажирские автобусные маршруты в Одесской области.

Общественная организация «Верховенство права» берет под общественный контроль вопросы соблюдения прав перевозчиков и законности проведения конкурсов на осуществления пассажирских перевозок в Одесской области.

Ниже приводим текст обращения.

__________________________________________________



Приморський районний суд м. Одеси
65029, м. Одеса, вул. Балківська, 33

Суворовський районний суд м. Одеси
65003, м. Одеса, вул. Чорноморського козацтва, 68

Малиновський районний суд м. Одеси
65033, м. Одеса, вул. Василя Стуса, 1 а

Київський районний суд м. Одеси
65080, м. Одеса, вул. Варненська, 3 б

Апеляційний суд Одеської області
65078, м. Одеса, вул. Гайдара, 24а

Господарський суд Одеської області
65058, м. Одеса, пр. Шевченка, 29

Одеський апеляційний господарський суд
65058, м. Одеса, пр. Шевченка, 29

Одеський окружний адміністративний суд
65062, м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, 14

Одеський апеляційний адміністративний суд
65082, м. Одеса, вул. Софіївська, 19


ЗАЯВА

Громадська організація «Верховенство права» здійснює громадський контроль з питань дотримання прав перевізників та законності проведення конкурсів на здійснення пасажирських перевезень.

В Одеській області відбувається перерозподіл пасажирських автобусних маршрутів рейдерськими методами. Тиск на автотранспортні підприємства здійснюється через суд та правоохоронні органи.

Прикладом цього є ухвала слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси Каплі О.І., який 12 березня 2015 р. надав доручення на вилучення старшим слідчим СВ ОМУ ГУМВС України в Одеський області Дибою Оленою Дмитрівною та оперативним уповноваженим УДСБЕЗ ГУ МВС України в Одеській області Шереметом Олександром Анатолійовичем оригіналів документів щодо транспортних засобів ТОВ «АТП 15107».

Вилучення документів відбувається в рамках кримінальної справи, яка відкрита на підставі заяви Громадської організації «Цивільний контроль «Громадський рух діє». Такої громадської організації взагалі не існує. В чому можна упевнитися зайшовши в реєстр Міністерства юстиції. Це формальна назва групи людей, які збираються у місті Харкові щоби випити кави.

Є організація зі схожою назвою Харківська обласна громадська організація Цивільний рух "Громадський контроль діє", яка не має статусу юридичної особи. Повідомлення про існування їх громадського об’єднання було подано ще у 2009 році. Місце знаходження: 61033, Харківська обл., м. Харків, провулок Короленко, буд. 19, літ. А, кім. 1.

Тобто у місті Харків все добре! Тепер група осіб, прикриваючись назвою не існуючої громадської організації, планує через суд та правоохоронні органи зайнятися справами одеських підприємств.

Важливо зазначити, що у лютому місяці Прокуратура Одеської області вже блокувала роботу таких автотранспортних підприємств як ТОВ «Турист» і ТОВ «Північтранс», внаслідок чого одесити не змогли вчасно потрапити на роботу, а із-за відсутності транспорту утворилися великі черги на зупинках.

З метою недопущення рейдерського перерозподілу пасажирських автобусних маршрутів та знищення автотранспортних підприємств Одеської області,

ПРОСИМО:

При розгляді справ та прийняття рішень, ухвал про забезпечення позову, витребування оригіналів документів, обшуку та виїмки, тощо, детально розглядати такі справи, оскільки прийняті рішення можуть призвести до рейдерського захоплення автотранспортних підприємств та знищення робочих місць.


Голова правління
ГО «Верховенство права» В.М. Букач



Верховенство права

Комментариев нет:

Отправить комментарий