вторник, 13 сентября 2011 г.

ТзОВ "Яблуневий дар" порушує екологічни норми. Відкритий лист


Відкритий лист мешканців м. Городок Львівської області, Президенту Віктору Янукович у звязку з порушенням ТзОВ "Яблуневий дар" екологічних норм, що створює загрозу життю, та здоров"ю мешканців вулиць, що знаходяться в безпосередній близькості підприємства. Місцева влада проблему ігнорує.

Президенту України
В.Ф. Януковичу
01220, м. Київ, вул. Банкова, 11
Копія: Центральна  СЕС МОЗ
04171, м.Київ, вул.Ярославська 41
Копія: Державна екологічна інспекція
01042, м.Київ, Новопечерський провулок 3, корпус 2
Мешканців міста Городок (Львівська обл)

Колективне звернення

Пане Президент, звертаємось до Вас, як до останньої інстанції, вичерпавши всі можливості вирішити нашу проблему на місцевому рівні. Ми мешканці м. Городок, Львівської області, проживаємо на вулицях, які межують з ТзОВ «Яблуневий дар», що належить місцевому олігарху, мільйонеру Тарасу Борщовському.  Це товариство працює з порушенням існуючих санітарних норм, що негативно впливає на наше здоров`я та здоров`я наших дітей.
Суть проблеми: ТзОВ «Яблуневий дар» по виробництву соків розташований на території колгоспного цеху «Зоря», знаходиться в межах міста, у безпосередній близькості з жилими будинками.
Після приватизації колгоспного майна, власник товариства Тарас Борщовський, під час кризи, скупив в колгоспників паї, та, не отримавши жодних погоджень почав  перепрофільовувати і розширювати виробництво на території цеху. Крім виготовлення соків підприємство займається випуском ємкостей, випуском паливних гранул «палет».
Підприємство побудоване з порушенням санітарних норм, оскільки не має каналізації, не має очисних споруд та не використовує шумопоглинаючих технологій. Виробництво працює цілодобово, і шум, дим і запах, що надходить з виробництва роблять життя мешканців вулиць, що прилягають до території ТзОВ «Яблуневий дар» абсолютно нестерпним.
Заміри шуму, проведені у 2009 р. Городоцькою санепідемстанцією показали триразове перевищення допустимих норм шуму на виробництві!
Дим з котельні з сушки жмиху, яку директор ТзОВ «Яблуневий дар» розпорядився перевести на тверде паливо не встановивши у димоходах фільтри, осідає на наші будинки затруднюючи дихання та спричиняючи загострення легеневих хвороб.
Робота підприємства, яке систематично порушує екологічні норми не можливе, без мовчазної згоди місцевих чиновників, адже ми неодноразово звертались у відповідні інстанції м. Городок та Львівської області, отримуючи на наші звернення відписки.
Додаємо копії відповідей, і просимо наказати винних у бездіяльності.
З відповідей витікає, що, підприємство не має ніякої документації на розширення та перепрофілювання. Окрім того, виданий припис на припинення роботи сушки та виробництва твердого палива, але припис цей не був виконаний. Заборонені роботи продовжуються.
Львівська СЕС, своїм листом №5651/2 від 09.11.2010 р. направила нам відповідь, з якої випливає, що підприємство було повідомлено про перевірку і мінімізувало шумове навантаження. На момент перевірки працювала лише одна лінія підйому яблук, хоча, насправді, щоденно та і в ночі, працює дві лінії, 4 перемішувачі, центрифуга, машина сушки жмиху. На території працює багато працівників, які теж створюють шумовий фон, та постійно заїжджають камази.
Ми не проти виробництва, якщо воно буде приведено у стан, відповідний існуючим державним нормам та перестане загрожувати нашому здоров`ю та комфорту. Звертаємось до Вас я к до гаранта наших конституційних прав, оскільки місцева влада зберігати їх не збирається.


Агентство конфликтного PR — /PR i Z/

Комментариев нет:

Отправить комментарий