понедельник, 11 июля 2011 г.

ДЖАРТЫ ЗАКАЗАЛ ЗАХВАТ ГЛАВНОГО ИНСУЛИНОВОГО ЗАВОДА УКРАИНЫ?! (обновлено)

Практика рейдерских атак на успешные предприятия процветает в Украине пышным цветом. Типичный пример – ситуация вокруг завода «Индар», на который, по мнению представителей трудового коллектива, положил глаз премьер-министр Крыма Василий Джарты.

Комитет защиты инсулинового завода "Индар обратился за помощью в ряд СМИ, в том числе и в "Вечерние Вести".
Под обращением от имени Комитета защиты предприятия подписались Лазарев А.П., Виговський В.И., Диденко Н.Ю., Костюченко М.К., а также глава Комитета – Романюк В.М., и секретарь Мотрук М.В. ЗАО «Индар» – единственное в Украине и четвертое в мире предприятие, которое осуществляет полный цикл производства инсулина. Согласитесь – весьма лакомый кусок для падких на легкие деньги чиновников.

Ситуация вокруг инсулинового завода «Индар» накаляется. Как стало известно "Вечерним Вестям" из достоверного источника в Крыму, ночью с 7 на 8 июля в 3:32 около 100 сотрудников спецотряда «Беркут» штурмовали завод «Индар». В процессе штурма были сильно повреждены некоторые материальные ценности предприятия, некоторые сотрудники охраны получили тяжелые телесные повреждения.
В сопровождении бойцов спецотряда «Беркут» на территорию завода был введен новый руководитель Кононенко Э.С., член бандитской группировки криминального авторитета Сала.
Сейчас по всей территории завода находятся люди весьма специфической внешности. Трудовой коллектив приостановил работу. Инсулин не производится.


Напомним:

В 2007 году ЗАО «Индар» было включено в перечень предприятий, государственные пакеты акций которых подлежали продаже. В сентябре этого же года Кабинет министров во главе с Виктором Януковичем распоряжением №690-р исключил предприятие из списка. Но далее ситуация развивалась только по наклонной.

5 марта 2008 года тогдашнее руководство ГАК «Укрмедпром» украло государственный пакет в пользу оффшорной кампании Storke Holdings Limited (Белиз). Уже 27 марта СБУ возбудила уголовное дело по факту хищения государственного имущества должностными лицами и превышения служебных полномочий при отчуждении 70.7016 % уставного фонда ЗАО «Индар » должностными лицами ГАК «Укрмедпром ». Дело передали в суд.

В мае 2009 года коллегией судей хозяйственной палаты Верховного Суда Украины продажа госпакета акций оффшорной компании была признана незаконной.

В тоже время на протяжении 2008-2010 годов на предприятие было осуществлено более 25 рейдерских атак. При том, что вопрос о возвращении госпакета акций находился на контроле Президента Украины, Кабмина, ГПУ и других государственных институтов. Несмотря на рейдерские атаки, «Индар» продолжал работать, к тому же предприятию удалось выйти на мировой рынок инсулина.

Определенные надежды трудовой коллектив связывал с новым Президентом Украины, учитывая тот факт, что именно Кабмин Виктора Януковича в свое время решил оставить предприятие в государственной собственности. Однако, с апреля 2011 года помимо рейдеров у «Индара» появилась новая проблема. Началось давление со стороны МВД Украины, по надуманным поводам, было возбуждено несколько уголовных дел. Из источников в правоохранительных органах Комитету защиты предприятия стало известно, что за всем этим стоит премьер-министр Крыма Василий Джарты, в руках которого и находится ныне украденный пакет акций.

Коллективом предприятия был создан комитет защиты инсулинового завода «Индар». Комитет собирается привлечь внимание к проблеме Президента Украины, Премьер-министра, Верховную Раду, послов иностранных государств и многие другие инстанции.
В потенциале Украина может получить громкий скандал, не исключено что и международный.

Для Украины, страны в которой в 2010 году насчитывалось более миллиона больных сахарным диабетом, наличие собственного инсулинового завода – это неоценимое благо. Казалось бы, государство должно беречь его, как зеницу ока, да пылинки сдувать. Тем более, что помимо собственно украинского рынка «Индар» присутствует и на мировом рынке инсулина. Видимо, именно эта успешность и одновременно ослепительное желание наживы на людях толкнуло отдельных чиновников на новые рейдерские атаки.
Инсулин – не аспирин, его не заменишь. И если кому-то, не дай Бог, придет в голову поставить завышенные или даже заоблачные цены на препарат, то люди все равно будут покупать. Есть ли сомнения, что у людей, которые вопреки решению суда, и, не смотря ни на что, пытаются прибрать предприятие «Индар» к своим рукам, хватит совести не заломить цены на инсулин, если они таки добьются своего? Сомнительно.
Ведь в таком случае овчинка не стоит выделки. В конце концов, на предприятия, с которых нельзя «срубить» сверхприбыли, в Украине рейдерские атаки не производят.

















Рішення комітету захисту інсулінового заводу Індар щодо захисту від чергової рейдерської атаки замовником якої є Прем’єр-міністр Автономної республіки Крим Джарти Василь Георгійович



1. До створеного комітету захисту підприємства залучити провідних українських і закордонних вчених, активних громадських діячів, депутатів всіх рівнів, членів трудового колективу, відповідальних державних керівників. Склад комітету: Лазарєв О.П., Романюк В.М., Виговський В.І., Діденко Н.Ю., Мотрук М.В., Костюченко М.К.
Голова комітету – Романюк В.М., Секретар Мотрук М.В.

2. Направити звернення від імені комітету щодо недопустимості чергової рейдерської
атаки на підприємство на замовлення Джарти Василя Георгійовича та згубності цього кроку для авторитету нашої держави, соціальної і економічної шкоди для нашого суспільства та моральних і етичних наслідків для його і членів його родини. Проінформувати про неправомірні наміри Джирти В.Г. наступних осіб:
- Президента України;
- Прем’єр міністра України;
- Голову Верховної Ради України;
- Голову адміністрації Президента України та всіх його заступників;
- Керівників міністерств і відомств (МОЗ);
- Керівників фракцій ВР;
- 450 депутатів ВР;
- Всіх депутатів Верховної ради Криму;
- Всіх голів обладміністрацій і мерів великих міст;
- Об’єднання роботодавців в фармацевтичній промисловості (Пєчаєв)
- Керівників всіх правоохоронних органів;
- Всіх дипломатичних установ акредитованим в Україні (США, Німеччина, Франція, Великобританія, Росія, Італія, Китай, Бразилія);
- Всіх міжнародних організацій в Україні, в тому числі представникам МВФ, Світового банку, ЄБРР та інші;
- Всіх активних громадських і політичних діячів, конгресменів і сенаторів, які опікуються питаннями захисту прав людини і її свободами;
- Всіх авторитетних друкованих і електронних засоби масової інформації в Україні і за кордоном;
3. Провести переговори з Джарти В.Г. та проінформувати його про хибність його намірів та непродуманість його дій щодо силового захоплення підприємства та тиску на керівників підприємства через систему МВС з метою схилення їх до не правових вчинків. Створити робочу групу для проведення переговорів з Джарти В.Г. та проінформувати останнього про недопустимість застосування в м. Києві в 21 столітті замовного кримінального переслідування керівництва підприємства та членів трудового колективу, а також погроз силового і фізичного знищення.
4. Створити умови на підприємства щодо дотримання прав і свобод громадян в тому числі гарантованого права на працю, вільного доступу до робочого місця, отримання гідної заробітної плати та інше.



ЗВЕРНЕННЯ комітету захисту інсулінового заводу «ІНДАР»

Інсуліновий завод „ІНДАР” неодноразово звертав до уповноважених державних органів у зв’язку із послідовною роботою певних чиновників по знищенню підприємства та досягнень України у вирішенні інсулінової проблеми.
 В 2007 році ЗАТ „Індар” було включено у перелік підприємств, державні пакети акцій яких підлягали продажу.
 Після повного вивчення питання доцільності приватизації ЗАТ “Індар” та всебічно проаналізувавши всі аспекти цієї проблеми, розпорядженням КМУ під керівництвом В.Ф. Януковича від 5 вересня 2007 року № 690-р ЗАТ “Індар” виключено із переліку підприємств, що підлягають приватизації.
 05.03.2008 року попереднє керівництво ДАК «Укрмедпром» викрало державний пакет на користь офшорної компанії Storke Holdings Limited (Беліз).
 Слідчим Управлінням СБ України 27.03.2008 порушено кримінальну справу за фактом розкрадання державного майна посадовими особами та перевищення службових повноважень при відчужені 70.7016% статутного фонду ЗАТ “Індар” посадовими особами ДАК “Укрмедпром ” і справу передано до суду.
 19.05.2009 колегією суддів господарської палати Верховного суду України було визнано незаконним продаж державного пакету акцій у розмірі 70.7016% статутного фонду ЗАТ «Індар» на користь офшорної компанії!
 Питання щодо повернення в державну власність викраденого пакету акцій перебувало на постійному контролі Президента України, Уряду України, Міністерства охорони здоров’я, Генеральної прокуратури України, Комітету Верховної Ради України по боротьбі з організованою злочинністю.
 Протягом 2008 – 2010 років наслідком бездіяльності уповноважених державних органів, стало більше 25 рейдерських атак на підприємство з боку викрадачів державного пакету акцій - міжнародного злочинного угрупування та погроз фізичного знищення керівництва підприємства. Але завдяки підтримці патріотично налаштованих працівників правоохоронних органів, державних службовців, широкій громадській підтримці підприємство продовжує працювати на нарощувати обсяги виробництва, а саме головне силами керівництва підприємства і трудового колективу було збережено наукову і виробничу базу підприємства, забезпечено вихід на світовий інсуліновий ринок.
 Коли президентом України було обрано Януковича В.Ф., у трудового колективу з’явилася надія на правове вирішення питання та цивілізований розвиток підприємства в подальшому, враховуючи що саме Кабінет Міністрів України на чолі з Януковичем В.Ф. вирішив залишити підприємство у державні власності.
 В супереч попередній послідовній позиції починаючи з квітня 2011 року на керівництво підприємства силами Міністерства внутрішніх справ почався здійснюватися шалений тиск. Було порушено по абсолютно надуманим підставам декілька кримінальних справ. Порядні працівники правоохоронних органів нас проінформували, що замовником чергової рейдерської атаки на підприємство є Прем’єр-міністр Автономної республіки Крим Джарти Василь Георгійович, який зараз контролює викрадений державний пакет акцій.
 Використання правоохоронних органів для захоплення підприємств та усунення конкурентів є грубим порушення прав людини та кричущими фактами нечесної конкуренції, а позбавлення працівників останнього засобу існування тягне за собою цілу серію наслідків морально – етичного характеру для замовників.
 Слід додати, що подібні атаки є сучасними методами знищення конкурентів, такі атаки здійснено на такі стовпи української економіки, як АК «Промінвестбанк», ВАТ «Метробуд», ЗАТ «Квазар Мікро» і т.д., чим це все закінчилося українці вже пересвідчились - черговою втратою стратегічних інтересів держави, тисячі постраждалих громадян, чергове приниження країни, де ми всі живемо! При цьому більшість замовників так і не відчули відповідальності за те що вони роблять. Думаємо, що замовники і виконавці цих злочинів постануть рано чи пізно перед самим справедливим судом - судом історії і судом Божим і тоді кожному і його нащадкам воздасться по ділам їхнім.
 Враховуючи вищезазначене, просимо задіяти всі можливості держави по поверненню викраденого державного пакету акцій у власність держави, вплинути на Джарти В.Г. як посадову державну особу та не допустити грубого порушення законних прав і свобод працівників заводу і припинити захоплення підприємства та переслідування і утиски членів його колективу.
 Комітет захисту інсулінового заводу Індар та колектив заводу завжди готові до плідної і відкритої співпраці та запрошують Вас в будь-який час відвідати наше підприємство і ознайомитись з його здобутками і проблемами.
Бажаємо Вам здоров’я і успіхів.
З повагою,
 Комітет захисту інсулінового заводу ІНДАР

 Секретар Мотрук М.В. ______________

К сожалению, связаться с самим Василием Георгиевичем и попросить его прокомментировать данное заявление, не удалось.

Вечерние Вести

Комментариев нет:

Отправить комментарий