четверг, 14 июля 2011 г.

Книгарню "Сяйво" захищали битами

 Фото: Андрій Шматов


12 липня судовий виконавець Шевченківської державної виконавчої служби згідно з постановою Господарського суду Києва намагався зайти у приміщення книгарні "Сяйво", яку на початку минулого року захопили рейдери. Йому не відчинили.

"Боржникам надіслали припис про те, що сьогодні буде входження. Охоронці цього будинку розповідають, що в приміщення книгарні постійно чергують від 2 до 4 осіб. Та ці бандити плювати хотіли на владу і державу", - розповів адвокат книгарні "Сяйво" Олег Король.

Він також розповів, що за свідченнями мешканців будинку, всередині у книгарні все зруйновано.

"Приміщення було приватизоване з різницею у 23 квадратних метри. За це мають відповідати чиновники БТІ, Шевченківської райради і керівник Шевченківського району Віктор Пилипишин, який підписав рішення сесії про приватизацію. Щоб кінці покласти у воду, вони навіть стіни тут зруйнували. Тепер довести чиюсь провину нереально", - наголосив Король.

Перед центральним входом до книгарні побудували стіну з картонних коробок. До них прикріпили написи: "Корупція чиновників", "Корупційний бар'єр", "Знищувачі книгарні", "Банда Черновецького". Представник книгарні Костянтин Клімашенко дерев'яною битою потрощив коробки. Потім із заґратованого вікна книгарні зірвав плакат із зображенням книг. З підземного переходу одразу ж вибігли два міліціонери. Попросили припинити.

"Це наше майно, ми маємо право ним розпоряджатися. Тут зібралася громада Києва і ми хочемо проникнути всередину. А ви хіба не належите до громади Києва? Ви з Нєжина чи звідки? Ви підтримуєте рейдерів? Ви у них на зарплатні?", - почав питати у міліціонерів Клімашенко.

Вони переминалися з ноги на ногу і нічого не відповідали.

"Повторний припис державного виконавця передбачає накладання штрафу у розмірі 340 гривень. Якщо і другий припис не виконується, то суд ухвалює постанову про примусове входження. Тоді двері будуть зрізані відповідними службами і виконавець безперешкодно зайде всередину", - сказав Олег Король.

 Світлана КОРЖЕНКО gazeta.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий