пятница, 22 апреля 2011 г.

З Kyiv Post звільняють тих, хто не підтримував Боннера?


Сьогодні з газети Kyiv Post були звільнені  журналісти Пітер Берн та Олеся Олешко. Як повідомили «Телекритиці» два джерела у виданні, звільненню нібито підлягають усі, хто не підписав листа на підтримку Браяна Боннера або підписав його із застереженням.
 
Пітер Берн та Олеся Олешко підтвердили «Телекритиці» факт свого звільнення. Але коментувати причини не схотіли. «Так, мене сьогодні попросили залишити редакцію до кінця дня. Я вже зібрав речі і пішов. Але я не хотів би говорити про причини, щоб не зачепити чиїсь інтереси, щоб не постраждали ті, хто там ще залишився», - сказав пан Берн. Він не підписував листа, оскільки взагалі, за його словами, ніколи не брав участі у публічних активностях.    
Пітер Берн пропрацював у виданні з 1999 року з перервами.
 
«Так, це правда. Але зараз мені взагалі важко про щось говорити, коментувати поки не буду», - відповіла пані Олешко. Її підпис під листом стояв, але з застереженням про те, що вона підтримує свободу слова, але не Боннера як редактора. 
 
Аналогічну приписку зробила Ірина Сандул.
 
Кого ще попросили піти - Олеся Олешко не знає.
За словами одного з джерел, звільненим не пропонують компенсації. Більшість з них працювали як СПД «або на чесному слові».
 
«Телекритика» попросила прокоментувати ситуацію Катерину Горчинську, заступника головного редактора і одного з чотирьох членів новоствореної редакційної ради. Вона відмовилася від коментарів і запропонувала звернутися до Браяна Боннера. Браян Боннер сказав, що наразі не може говорити, і попросив набрати його пізніше. «Телеркитика»

Комментариев нет:

Отправить комментарий