понедельник, 12 марта 2012 г.

«Черный нал» на Житнем рынке

/В нашу редакцию попал документ, вскрывающий механизм формирования “черного нала” на Житном рынке столицы Украины. Недавно уволенный с рынка молодой контролер мясного блока Игорь Терещенко обратился со своим заявлением о механизме формирования теневой кассы рынка прямо к Заместителю Председателя КГГА Руслану Крамаренко. И ранее ходили слухи, что на Житном рынке далеко не все благополучно с требованиями соблюдения законности. Однако только сейчас уголовная схема, разработанная двумя заместителями директора Житного рынка — Погибой В.В. и Абрамчуком Г.В, была публично вскрыта.



Першому заступнику голови

Київської міської державної адміністрації

Крамаренку Р. М.

ОСОБИСТО !!!!



Терещенка Ігоря Миколайовича,

м. Київ, Вигурівський бульвар 5, кв. 67



Шановний Руслане Михайловичу!

 Мені стало відомо про те, що Ви нещодавно відвідали київський Житній ринок з перевіркою.

Тому я хочу повідомити Вам про деякі зловживання та корупційні схеми адміністрації Житнього ринку.

Я працював на Житньому ринку контролером м’ясного відділу.

Після призначення директором ринку Цеханського І.Е. нас (контролерів м’ясного відділу, рубачів та перевізників м’яса) 3-го чи 5-го січня 2012 року зібрав на збори заступник директора Погиба В.В. На зборах Погиба В.В. сказав нам, щоб всі ми хто працює в м’ясному відділі крім грошей, які збираються в касу Житнього ринку по офіційним тарифам, збирали також гроші для директора ринку Цеханського. Погиба В.В. розказав всім нам, як саме треба збирати гроші.

Погиба В.В. сказав нам, щоб виробники м’яса, які привозять це м’ясо на ринок продавцям, платили за кожну привезену тушу по 50 гривень. Виробники м’яса (близько 5 чоловік) привозять м’ясо в тушах на ринок кожний вівторок і кожну п’ятницю.

М’ясний відділ ринку працює змінами. В кожну зміну працює 1 рубщик і 1 перевізник м’яса.

Так от, Погиба В.В. на зборах сказав, що якщо ми всі хочемо працювати, то кожна зміна за тиждень роботи повинна здати йому 5.000 грн. (2500 грн. візник м’яса і 2500 грн. рубач м’яса).

Я відмовився брати участь в цих брудних оборудках. Після цього Погиба В.В. мені сказав, що я про це пошкодую і на ринку працювати не буду. Більше тижня Погиба В.В. погрожував мені звільненням, а після цього відправив мене на третій поверх, де взагалі майже нікого нема і роботи ніякої немає. Через кілька днів мене викликав до себе заступник директора Абрамчук Г.В.

Там також був Погиба В. В., який сказав мені, щоб я писав заяву про звільнення за власним бажанням. Я сказав, що не бажаю писати заяву за власним бажанням. Тоді Абрамчук Г. В. сказав мені, що він раніше служив в міліції, що в нього багато знайомих в міліції. І якщо я буду і далі таким впертим, то він скаже своїм знайомим в міліції, щоб вони мене побили і посадили в тюрму. Далі Погиба В. В. з Абрамчуком Г. В. вже вдвох погрожували мені фізичною розправою, якщо я не напишу заяву про звільнення.

Боячись за своє життя я був змушений написати заяву про звільнення за власним бажанням.

Схема, по якій Погиба В. В. та Абрамчук Г. В. збирають «чорний нал» на Житнього ринку, докладно описана мною на окремому аркуші з додаванням оригіналів касових чеків та ветеринарного свідоцтва.

Прошу Вас, Руслане Михайловичу, навести лад на Житньому ринку та припинити схеми відмиву з каси ринку «чорного налу»



До цього листа додаю:

1)     СХЕМУ УТВОРЕННЯ «ЧОРНОГО НАЛУ» В МЯСНОМУ ВІДДІЛІ ЖИТНЬОГО РИНКУ

2)      Касовий чек на послуги ринку по реалізації м’яса (свинини)

3)      Експертний висновок ветсанлабораторії

4)      Касовий чек на послуги ветсанлабораторії



05.03.2012 р.                                                                              Терещенко І. М.


Погиба Владимир Васильевич — заместитель директора Коммунального предприятия “Житний рынок”.

Абрамчук Геннадий Витальевич - заместитель директора Коммунального предприятия “Житний рынок”




СХЕМА УТВОРЕННЯ «ЧОРНОГО НАЛУ» В М’ЯСНОМУ ВІДДІЛІ ЖИТНЬОГО РИНКУ

Для демонстрації схеми береться конкретний приклад, де продавець м’яса взяв для продажу на ринку 2 (дві) свинячі туші.

1)    Виробник м’яса привіз продавцю 2 свинячі туші для продажу.

2)    Кожна свиняча туша важить не менше 100 — 150 кг + вага сала.

3)    Перед тим як потрапити на прилавок ринку, м’ясо повинно пройти через ветсанлабораторію, де на нього ставлять ветеринарне клеймо. В нашому випадку через ветсанлабораторію пройшло 2 туші свині, про що ветсанлабораторія видала експертний висновок № 56-57.

4)    Далі дивимось на те, що пробито по чеку в касу ринку. В чеку пробито всього 90 кг м’яса свинини. І це — з 2-х туш. Нагадаємо, що туша свинини — це як мінімум 100 — 150 кг м’яса і плюс сало.

5)    Дивимось чек далі. В чеку забито «перевезення м’яса» в кількості 135 кг.


 




Тут виникає багато питань.

Що це за 135 кг м’яса?

Звідки вони взялись, якщо для продажу пробито було 90 кг?

Куди перевозили ці 135 кг м’яса і з якою метою? Якщо для продажу, то чому було пробито лише 90 кг? Якщо для зберігання в морозильні камери ринку, то чому тоді в чеку відсутня плата за зберігання м’яса?

А чому в чеку взагалі не пробили вартість реалізації, перевезення та зберігання сала?

Реалізуючи таку схему вимивання грошей з каси ринку Погиба В. В. виймає з кожного продавця м’яса не менше 100 гривень «чорного налу» з кожної туші.

ІНШІ СПОСОБИ УТВОРЕННЯ «ЧОРНОГО НАЛУ»

1)    Контролер Дуда І. А. заносить продавцям на прилавки ринку «ліве» м’ясо яловичини. Це м’ясо Дуда І. А. проносить на прилавки ринку продавцям вже порубаним без клейма ветсанлабораторії. За це продавці м’яса платять Дуді І. А. по 150 грн. за кожну пронесену тушу. Послуги ринку при цьому також не сплачуються.

2)    Якщо продавець м’яса займає більше одного торгового місця на прилавку, то Дуда І. А. пробиває по касі тільки 1 місце. А гроші зі інші місця залишає собі.

3)    З виробників м’яса, які привозять це м’ясо на ринок продавцям, збирається плата за кожну привезену тушу по 50 гривень.


ОРД
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий