четверг, 15 марта 2012 г.

З ДОПОМОГОЮ СУДУ НАМАГАЮТЬСЯ ПРИВЛАСНИТИ … БЮДЖЕТ ОДЕСИ

Автор уже писав про те, як група «спритків» з допомогою судді «легкої процесуальної поведінки» Господарського борделю суду міста Києва привласнила досить добрий шмат столичного бюджету http://ord-ua.com/2012/02/06/chinovniki-kmda-i-suddya-potsupili-z-kiyivskogo-byudzhetu-21-mln-grn-za-neisnuyuchi-proektni-roboti



А якщо коротко, то суть схеми така – недобросовісний інвестор, який в порушення укладеного договору палець об палець не вдарив для реалізації інвестиційного проекту (а скоріш за все нічого і не збирався інвестувати), подає позов про стягнення з бюджету збитків, нанесених начебто тим, що саме орган влади винен у тому, що інвестор так ніхрена і не інвестував.



Звичайно, все обґрунтування позову висмоктане з пальця, але якщо в «долі» всі – і представник відповідача (органу влади), який здійснює захист «повільно і сумно» і суддя, який не бере до уваги той факт, що порушення договору з боку позивача куди вагоміші чим надумані з боку відповідача, та й взагалі в наглу порушує елементарні вимоги процесу – то прокотить – і бюджетні мільйони весело й радісно перекочовують у кишені цієї дружньої гоп компанії.



«Передовий досвід», як відомо поширюються швидко, а тому київський досвід на ура підхопили одесити, причому так «підхопили», що аж страшно стає за Одесу.



Таке собі підприємство з іноземними інвестиціями «Міханіки України» (киянам воно відоме по замороженому довгобуду на перетині Дарницького бульвару і вулиці Жмаченка) подало позов в Господарський суд Одеської області до Одеської міської ради про визнання договору оренди недійсним та стягнення.

А Ви знаєте яку суму хочуть стягнути з міської ради Одеси?



На сайті юрфірми «АНК» http://www.ank.odessa.ua/site/news.php?prj_id=18 яка представляє інтереси «Міханіки Україна», заявлено, що позовні вимоги перевищують 2 млрд. грн! Що практично складає майже весь бюджет міста (бюджет міста 2.7 млрд.)



Звичайно, якщо у суді розіграють «договорняк» то 2 мільярди це забагато, але з кілька десятків а бо й сотень мільйонів можуть «смикнути» з міського бюджету, що матиме катастрофічні наслідки для забезпечення життєдіяльності міста.



Звичайно, я не можу 100% стверджувати, що в Одесі реалізовується саме така «схема», але деякі думки наводять на це. – Спочатку підготували «підґрунтя», — в Окружному адміністративному суді міста Одеси, у справі № 2а-1019/09/1522 визнали не чинним рішення Одеської міської ради про надання земельної ділянки «Міханіки України», в якому встановили необхідні «обставини і факти», посилаючись на які, уже в справі № 3/117-10-4668 мається бути «доведена» вина міської ради, що і послугує підставою для стягнення колосальних сум з міського бюджету (класична рейдерська схема організації правового підґрунтя – через проміжне судове рішення, яким будуть встановлені «обставини і факти» важливі у іншій справі, по якій і мають бути захоплені чужі кошти чи майно).



Судовий розгляд відбувся 12.03.12 р. http://reyestr.court.gov.ua/Review/21707035 проте, рішення ще не внесене в Єдиний державний реєстр судових рішень.





До речі, щодо уже провернутої афери з привласненням бюджетних коштів столиці. – За моїми заявами та публікаціями в ОРД, за дорученням прокуратури міста Києва ГУ МВС України в м. Києві було проведено «дослідження» цієї афери і як слідує з листа УДЗБЗ в місті Києві, — за матеріалами перевірки вбачаються ознаки складу злочину проти правосуддя, а саме передбаченого ст. 375 КК України (Постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови), проте, у судді Грєхової занадто впливовий татусь – голова господарського суду київської області і він напевно прикладе серйозні зусилля щоб викупити у прокурорських дочурку-бєзпрєдєльщицю.



Олександр Дядюк, для “ОРД”

Комментариев нет:

Отправить комментарий