понедельник, 16 мая 2011 г.

Мерія зносить ринок «Лісовий»

 У Києві в примусовому порядку зносять ринок «Лісовий». Про це «Київ. Коментарям» повідомили в прес-службі ВГО «Коаліція Учасників Помаранчевої революції».

За даними організації, біля станції метро «Лісова» побоїще, є постраждалі

У 5.14 група невідомих за підтримки більш ніж сотні працівників спецпідрозділів міліції та значної кількості працівників КП «Благоустрій» із залученням спецтехніки почали штурм ринку «Лісовий».

«Рейдери намагаються зруйнувати законно встановлені торгові павільйони. Підприємців, які захищають ринок, жорстоко б´ють. Є поранені», - йдеться в повідомленні.

Як повідомив в інтерв´ю «Інтерфакс-Україна» голова ВГО «Коаліція Учасників Помаранчевої революції» Сергій Мельниченко, що до них «звернулися підприємці з зазначеного ринку з проханням допомогти і не допустити його незаконного знесення».

На місці зараз знаходяться близько 300 співробітників «Беркут», а також співробітники міліції (за словами Мельниченка, переважно офіцери), а також кілька сотень, за попередніми оцінками, 200 торговців з ринку.

Підприємцям стало відомо, що в п´ятницю Деснянське районне управління КП «Благоустрій» винесло припис до понеділка «ліквідувати ринок «Лісовий».

Водночас Мельниченко зазначає, що є нестиковки в цих рішеннях, наприклад, деякі приписи виносить Деснянське районне управління КП «Благоустрій», а приходять виконувати співробітники КП «Благоустрій» центрального апарату.

Також він акцентував увагу, що є рішення господарського суду від 2009 року, який встановив, що ринок «Лісовий» є цілісним майновим комплексом, тоді як Деснянське районне управління КП «Благоустрій» винесло припис ліквідувати незаконні малі архітектурні форми на ринку «Лісовий».

Київ.comments.ua - http://kyiv.comments.ua/news/2011/05/16/093947.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий