пятница, 27 мая 2011 г.

Уманських охоронців цукрозаводу побили і... назвали рейдерами (ПОДРОБИЦІ, ФОТО)

. Придбавши у Вінницькій області цукрозавод, бізнесмен найняв охорону в Умані. Коли ж 29 охоронців та представники фірми приїхали на завод... на них із сапами й вилами накинулись місцеві селяни. Вони назвали їх рейдерами і побили.

Розбито 4 автомобілі, восьмеро уманчан у лікарні. Не пожаліли навіть жінок – 19-річну дівчину та жінку середнього віку. Жертви були і на боці селян – один літній чоловік помер на прохідній заводу від серцевого нападу.

Новина про рейдерський напад на Кирнасівський цукровий завод облетіла країну. В новинах лунали різні цифри – що на завод нападали рейдери кількістю від 50 до 100 осіб із битами й собаками. Як повідомили у прес-службі Національного форуму профспілок України, напад мав характер мало не військової операції.

– На територію заводу о третій ранку увірвалося близько 50 осіб у цивільному, озброєних бейсбольними битами, лопатами та нунчаками, 15 з них – із собаками. Вони почали бити людей, які охороняли завод. Серед постраждалих – жінки. Любов Міланич перебуває у реанімації. Ще одна жінка отримала перелом тазостегнового суглоба. А одну людину – колишнього електрика заводу Віктора Ратушного – врятувати не вдалося, – повідомив голова Вінницької обласної організації профспілки "Трудящі" Ігор Попенко.

Протилежна точка зору в охоронців. Завод не працює більше 5 років. За цей час кількість заліза на заводі зменшилась... Тому новий власник, придбавши підприємство, відправив туди охорону – щоб залишки обладнання не розтягли. Разом із охороною поїхав представник фірми-власника – з усіма необхідними документами. Проте приїзд охорони селяни сприйняли як рейдерство. Документи дивитися не захотіли. Одної ночі, десь о третій годині, зібралось чимало селян, озброєних вилами, сапками й палицями.

– Я була зі своїм собакою, Ахілесом. Він був у наморднику, – розповідає 19-річна уманчанка Єлизавета Черкова. – Ми приїхали, почали розкладатись. Потім почали збиратись люди перед воротами. Пролізли через прохідну. Раптом вони кинулись на нас. Одна жінка сапою розрубала моєму собаці голову, друга почала штрикати мене палицею. Лунав крик "Ми вас уб'ємо, на коліна поставимо!" Краєм ока побачила, що представника фірми, який стояв з документами, уже збили з ніг, і він лежить непритомний на землі. А його добивають зверху... Іншого чоловіка намагаються задушити жіночою хусткою. Викликали міліцію, а вона їхала дві години. Нам довелось ховатись по кущах.

Нині завод під охорону взяла міліція. Шестеро уманчан перебувають у лікарні – зі струсом мозку й забоями. Представник фірми, попри розірвані зв'язки, від госпіталізації відмовився. Він пересувається на милицях. Побита жінка із боку охорони теж відмовилась від госпіталізації. Правоохоронці від коментарів утримуються.

В охоронців є відеозапис. Щоправда, не до кінця сутички: молодого хлопця, що знімав на відеокамеру, збили камінням.
Підготував: Костянтин ПАДЕЦЬКИЙ
Джерело: "Прес-Центр"

Комментариев нет:

Отправить комментарий