среда, 25 мая 2011 г.

Книгарню «Сяйво» не хочуть бачити в числі учасників «Книжкового арсеналу»

Книгарні «Сяйво» організатори «Книжкового арсеналу» відмовили в проведенні акції під час виставки, щоб не псувати «імідж події».

Книгарня «Сяйво», окрилена власною Перемогою в Господарському суді над рейдерами та знищувачами української культурної спадщини з надією повідомити літературній спільноті про свої успіхи, подала заявку на участь в Події КММК «Мистецький арсенал» та повідомила про свої бажання зробити прес-конференцію. Але, отримала відмову (!).

- Після довготривалих та безрезультатних перемовин з менеджерами «Мистецького арсеналу» щодо участі «Сяйва» в галузевій події, директор книгарні «Сяйво» Алла Лазуткіна зустрілась з Наталією Заболотною та стурбовано повідомила про нашу Першу суттєву не тільки для книгарні, але й для занепалих духом видавців, також постраждалих від рейдерських атак  новину  «Опісля 15 місяців жорсткої боротьбі із свавіллям ми ПЕРЕМОГЛИ (!), попередній аргумент відмови про «відсутність інформаційного приводу не дійсний (!),  найближчим часом ми отримаємо рішення про відкриття кримінальної справи проти рейдерів та рішення про входження судового виконавця в забарикадоване приміщення для проведення оцінки нанесених  збитків. Ми в решті зможемо поновити роботи багатостраждальної книгарні…», але, отримала холодне НІ (!), аргументом відмови було побоювання за власне майбутнє? – повідомляє редакції « Друг читача» прес-секретар книгарні «СЯЙВО», Юлія Валова

Наталія Заболотна сказала: “Ми державна установа та не хочемо провокацій на ярмарку, імідж книгарні може зіпсувати імідж події”.

-  Нас важливо провести цю подію для видавців, наш досвід є безцінним, він зможе надати книгарям надії у відстоюванні власних, втрачених приміщень, серед яких: видавництво “Дніпро”, “Спалах”, “Мистецтво”, «Український письменник» та багато й багато інших  - ми зробимо свого роду майстер-клас на тему: “Яким чином можна досягти справедливості та перемогти рейдерів, поплюжників української культуру.” Врешті,  ми повідомимо видавцям, яким винні гроші за книжки, вкрадені рейдерами про те, коли й яким чином ми повернемо вкрадене наше та їх майно, – зазначаэ прес-секретар книгарні «СЯЙВО», Юлія Валова

Зі слів Валерії Олексієнко керівника проекту «Київський книжковий ярмарок «Медвін»: «Подія, що влаштувала книгарні «Сяйво» на «Медвіні» була найяскравішою подією ярмарку та привернула максимальну увагу з боку представників ЗМІ».

Друг Читача

Комментариев нет:

Отправить комментарий