четверг, 24 ноября 2011 г.

Оффшорненько: Головного дерибанника під Євро-2012 очолює вчителька йоги


Звичайна вчителька йоги з Кіпру очолює фірму, що володіє контрольним пакетом акцій донецької будівельної компанії Альтком — головного підрядника у реалізації проектів до чемпіонату Євро-2012.

Йдеться про фірму, яка до цього часу отримувала багатомільйонні замовлення, не беручи участі у тендерах. 

Лана Замба є директором британської компанії “Євробалтлімітед”, якій належить контрольний пакет акцій донецького підприємства Альтком, що займається будівництво доріг, йдеться у звіті проекту з розслідування організованої злочинності та корупції.

У дерибані-2012 явно виграють ДОНЕЦЬКІ

Жінка очолює студію йоги на Кіпрі, але за словами її чоловіка є лише “інструментом, номінальним директором, який фактично нічого не робить для компанії”.

Згідно з інформацією, наданою британською некомерційною організацією, яка й відслідкувала, хто саме є очільником “Євробалт”, Замба було призначено директором у грудні 2009 року.

Але це не все, адже жінка одночасно очолює загалом 23 компанії Великобританії, за що отримує щомісяця $534 заробітної плати, розповів Kyiv Post її чоловік.

“Проте вона насправді не має жодних зв’язків з цими компаніями”, - каже він.

Інфографіка: як змінилася вартість головних об’єктів євро-2012

Головним підрядником для будівництва об’єктів до світового чемпіонату Євро 2012 є на сьогодні компанія Альтком, яка отримала сотні мільйонів доларів за виконання позаконкурсних контрактів, повідомляє проект з розслідування організованої злочинності та корупції.

Преференції, які отримує Альтком, підживлюють невдоволення з боку критиків та журналістів, які вважають, що за компанією стоять високопосадовці.

Комментариев нет:

Отправить комментарий